Увага!

Благодійний ярмарок - 24.04.24

17 листопада 2016

Профорієнтаційний урок “"У світі професій.Особистий професійний план та методи його реалізації"

Цікавими профорієнтаційними уроками з використанням програмно-апаратного комплексу “Профорієнтаційний термінал” вже не здивуєш учнів НВК "Дошкільний навчальний заклад I-III ступенів № 11. Так, 17 листопада 2016 року з учнями цієї школи був проведений профорієнтаційний захід на тему: “У світі професій. Особистий професійний план та методи його реалізації”.
Під час уроку фахівцями Мукачівського міського центру зайнятості велася відверта розмова про життєвий поклик і труднощі його визначення, про вибір професійного шляху, який є найважливішим із виборів у житті кожної, особливо молодої людини. Саме тому у цьому виборі учні потребують батьківської поради та підтримки, поінформрваності від вчителів та фахівців центру зайнятості. Мета профорієнтаційного уроку – надати якнайбільше інформації про навчальні заклади міста, де діти зможуть продовжити навчання та здобути професію, яка є затребуваною на регіональному ринку праці. Учні були ознайомлені з послугами, які надає служба зайнятості, а саме почули про інформаційний куточок, де розташовані папки з описами професій та паспорти навчальних закладів.
Більша частина класу ще остаточно не визначилася з вибором професії. Серед тих учнів, які виявили особливо жвавий інтерес до теми уроку, одним з найважливіших факторів, що впливають на рішення про сферу майбутньої трудової діяльності, є рівень матеріального забезпечення. Їм усім здається, що є такі професії, де платять одразу і багато... Заради цього вони навіть готові займатись нецікавою справою. Переконання, що, коли людина наполегливо займається тим, для чого вона народжена, не думаючи за винагороду, вона в решті решт обов’язково прийде до достойної оплати, їх здивували. Це стало для них відкриттям!
Є зовсім інакший, значно простіший і набагато цікавіший шлях до успіху: насолоджуватись життям, робити лише те, що подобається... Коли метою буде процес, а не результат, тоді і життя набуватиме зовсім іншого смаку.

Немає коментарів:

Дописати коментар