Увага!

10 грудня 2022

Міжнародний день прав людини

10 грудня в світі відзначають Міжнародний день прав людини. У цей день зазвичай згадують про механізми досягнення безпеки в суспільстві й зусиллях світового співтовариства щодо виховання підростаючих поколінь у дусі дотримання прав людини.
В рамках відзначення Міжнародного дня прав людини у Мукачівському ліцеї №11 9 грудня 2022 року був організований творчий конкурс на кращий учнівський проект «Права людини», у якому активну участь прийняли учні дев’ятих-десятих класів . 
Також учні 5-9 класів відвідали години спілкування «Борці за права людини», « Конвенція ООН про права дитини», «Права дітей», які провели учні 10-Б класу: Паращинець М., Страшкулич Н., Бобик Л. та члени шкільного парламенту (учениці11-Б класу) : Брижак В., Ряшко О., Бурнасова Д., Іванова К.
Учасники були ознайомлені з історією розвитку прав людини у світі, пригадали, які мають права діти у нашій державі згідно Конвенції ООН про права дитини, що з 1991 року є частиною національного законодавства України.
Під час проведених позакласних заходів та виховних годин школярі були не лише слухачами, а й активними учасниками, вони готували повідомлення, презентації, в яких демонстрували свої права та обов’язки, вивчали статті Декларації прав людини, розглядали внесок України до Декларації прав людини.
Віримо, що правова обізнаність ліцеїстів допоможе їм в майбутньому стати гідними громадянами України !

Немає коментарів:

Дописати коментар